Annonse


IP-telefoni på skrivebordet

Boksen, som ikke er større enn en voksen hånd, har antenner og alt som skal til for å lage et trådløst lokalnettverk for PC-ene med en ytelse på 3 megabit per sekund. I tillegg har boksen et uttak for en vanlig analog telefon.

Gjør det enkelt
BreezeComs IP-løsning er en av de enkleste vi har sett hittil. Ved hjelp av Internett-leverandøren kan man ringe hvor som helst i verden via IP-telefoni. Eller man kan ringe via bedriftens lokalnett, uansett hvor i verden lokalkontorene befinner seg.

I stedet for å gå ut på Internett kan bedriften kjøpe en gateway for å knytte sammen telefonitrafikken på lokalnettverket med det ordinære telenettet. Slike løsninger leveres av en rekke produsenter, enten som frittstående bokser eller som innstikkmoduler til rutere.

Annonse
Følger standard
– Det som er viktig å merke seg er at vårt utstyr følger IEEE-standarden 802.11 og kan kjøre vanlig Ethernett. Denne standarden ble ferdig i sommer, og vi venter at standardiseringen vil føre til økt konkurranse og masseproduksjon av trådløse nettverk, sier regionsjef for distributøren Upgrade Communication i Norge, Bjørn Kjeseth.

– Resultatet blir at prisene går ned etterhvert, sier han.

10 megabit kommer
Amnon Dori, som er regionsjef for den israelske produsenten BreezeCom, forteller at selskapet har to personer som jobber i standandardiseringskomiteen for trådløse nettverk. Han regner med at det vil komme hurtigere nettverk i løpet av våren 1999.

– Neste generasjon ventes å gi om lag 10 megabit per sekund ytelse i trådløse nett, sier Dori.

Trenger nytt utstyr
Dori forteller at det ikke vil bli mulig å oppgradere eksisterende nett til høyere ytelse. Helt nytt utstyr må inn. Han regner imidlertid med at 3 megabit per sekund er tilstrekkelig for svært mange i kontormiljøer i lang tid framover.

– De som ønsker 10 megabit trådløse nett i dag, kan kjøpe det fra konkurrenter med egne løsninger. Vi holder oss til standarder, noe som gir kundene frihet til å blande utstyr fra ulike leverandører, med den friheten det gir. Dette er en forutsetning for at markedet skal ta av, tror vi, sier Dori.

Industrimiljøer
Trådløse lokalnett er aktuelt når man skal utvide et eksisterende nett, uten å legge nye kabler. Det kan konkurrere med kabling i pris, i tillegg til at det er svært enkelt å få i gang.

Minst like viktig er det at trådløse lokalnett kan være helt nødvendig for å få satt opp et lokalnettverk i fredede bygninger eller i eldre industrimiljøer der det rett og slett er komplisert å få lagt kabler.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse