Annonse


Intel stoppet av Microsoft

Saken mellom det amerikanske justisdepartementet og Microsoft fortsetter. Mandag ble forholdet mellom brikkeprodusenten Intel og Microsoft belyst. Påtalemyndighetene mente Microsoft hadde brukt sin markedsmakt til å true Intel.

Brukte ikke Windows
Bakgrunnen var at Intel forsøkte å gjøre prosessorene sine raskere ved å utvikle egen programvare, i stedet for å bruke Windows-rutiner.

– Vi syntes kvaliteten på deres arbeid var svært dårlig, samtidig som det ikke virket under Windows, sa Gates på et videoopptak som ble vist i retten mandag.

Annonse
Høyt temperament
Påtalemyndighetene mener bøllete oppførsel fra Microsoft var årsaken til at Intel stoppet utviklingen av egen programvare.

Intels visepresident Steven McGeady hevdet også at Bill Gates ble rasende over arbeidet som pågikk på Intels nettlab, og ba om at dette ble stoppet, skriver den amerikanske nettavisen Techweb.

McGeady mente Gates kom med troverdige og skremmende trusler om å ikke støtte Intels neste generasjon av brikker dersom arbeidet fortsatte.

Fjernet oksygen
McGeady refererte også til et møte i oktober 1995 med Microsofts visepresident Paul Maritz.

I følge McGeady snakket Maritz om ”å kutte Netscapes lufttilførsel” ved å gi bort nettlesere, og å utvikle HTML-standardene slik at de ikke kunne brukes av Netscapes produkter, skriver den amerikanske nettavisen Techserver.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse