Annonse


Fransk drahjelp for ElTele

”Et av verdens største Telecom-selskaper etablerer seg i Norge. Vil du være med?” Dette er tittelen på annonsen som har versert i dags- og fagpressen fra ElTele Øst den siste tiden.

Nå kjøres de internasjonale kontaktene frem som lokkemat for å skaffe telekompetanse til selskapet. Og disse internasjonale bindingene er i ferd med å bli svært viktige for ElTele Øst.

Felles teknologi
I tillegg til å være den dominerende industrielle eieren av ElTele Øst, eier France Telecom også mesteparten av Mobilix i Danmark.

Med fransk overoppsyn satser selskapene på lik teknologi i sine nettverk. De har valgt Nokia til felles leverandør av svitsjer, samtidig som de leverer utstyr til Mobilix’ mobilnett. Løsninger for SDH og ATM-bredbåndstjenester skal også være identiske teknologier for selskapene.

Annonse
Vil eie mest?
– France Telecom eier 33,9 prosent av ElTele Øst og har opsjon på å overta majoriteten innen juli neste år, eller å fusjonere oss med et annet selskap, sier adm. direktør Per Morten Torvildsen i ElTele Øst.

Torvildsen er også styreformann i ElTele-selskapenes koordinerende selskap ElTele.

Nordisk perspektiv
– Etter å ha hatt France Telecom som eier en tid nå, ser vi at Norge blir et svært lite land, enten vi ser på investeringer eller kontrakter. Derfor jobber vi nå i flere prosesser der vi ser på Norden som ett marked, sa Torvildsen.

– I tillegg vurderer vi hvilket land vi skal legge driften av nettverkene. Teknisk sett kan et slikt arbeid legges hvor som helst i verden. Allikevel er det sannsynlig at en del av driften vil havne i Danmark og Norge, sier Torvildsen.

Mye uklart
Omsetningen for de 170 ansatte i ElTele Øst var i 1997 på 129 millioner kroner. I 1998 regner de med å ha like over 200 ansatte og omsatte for 165-170 millioner kroner.

Neste års omsetning vil avhenge mye av hva som skjer på eiersiden i selskapet og hvor nordiske funksjoner blir plassert.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse