Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Uten bevis mot Microsoft

TELEGRAM: Apple-leder Avadis Tevanian innrømmet i retten at han ikke hadde bevis for at Microsoft bevisst sørget for at Windows ikke fungerte 100 prosent mot Apples program. Selv etter at han tidligere hadde hevdet akkurat dette.

Apple har laget QuickTime for multimediaprogram. Dette er en konkurrent mot Microsofts tilsvarende teknologi. Microsoft beskyldes for å ha forsøkt å få Apple til å stoppe utviklingen av sitt program, som også finnes for Windows.

Ikke bevist
Apples visepresident for programutvikling, Avadis Tevanian, har tidligere hevdet at Microsoft har presset Apple, blant annet ved å true med å stoppe utviklingen av programpakken Office på Apples plattform.

Under vitneavhøret innrømmet Tevanian at han ikke hadde noe bevis for at Microsoft med viten og vilje hadde sørget for at QuickTime ikke fungerte 100 prosent under Windows, melder Associated Press.

Microsoft betalte
Apple truet Microsoft med et erstatningskrav på over ni milliarder kroner på grunn av påståtte krenkelser av Apples patenter. Striden endte med at Microsoft investerte over 1,1 milliarder kroner i Apple, og at Microsofts nettleser Explorer ble fast installert i nye Mac-er.

– Om noen har svingt en klubbe i disse forhandlingene så var det Apple, sier Microsofts nestleder Bill Murray.