Annonse


Påstår Microsoft ødela bevis

Los Angeles Times mener begge partene i rettssaken er på jakt etter en rykende pistol, og at det kan se ut som om påtalemyndighetene nå har funnet den.

Presset DR DOS vekk
Bakgrunnen er at i 1996 gikk selskapet Caldera til sak mot Microsoft. De hevdet at Microsoft hadde presset deres operativsystem DR DOS ut av markedet.

Stefanie Reichel, en tidligere regnskapssjef i den tyske avdelingen av Microsoft hadde visstnok en stor del i hendelsene som førte til at det tyske selskapet Vobis Microcomputing byttet fra DR DOS til Microsofts MS-DOS.

Annonse
Scully og Mulder
Microsoft sier at de oppbevarer gammel e-post i USA i 15 år. Da selskapet i Tyskland oppgraderte sine maskiner i 1992 forsvant allikevel all e-post i Reichels avdeling.

Hendelsen er blant annet beskrevet i den amerikanske boken ”The Microsoft Files” – som ikke nødvendigvis bør sammenlignes med ”X-files”.

Kan bli stevnet
Los Angeles Times mener hendelsen kan vise et bestemt handlingsmønster fra Microsoft, og en anonym kilde hos påtalemyndighetene holder døra på gløtt for at Stefanie Reichel kan bli stevnet som vitne i den pågående saken.

Microsofts derimot mener dette er to forskjellige saker som ikke har noe med hverandre å gjøre.

Forelsket i Bill?
Stefanie Reichel vil trolig være et motvillig vitne. I følge den amerikanske avisen er hun en sterk beundrer av Microsoft, og hun og Bill Gates skal ha hatt en rekke stevnemøter tidlig på 90-tallet. Hun har allerede hyret en av de store amerikanske kjendisadvokatene for å unngå å bli innkalt i saken.

Det amerikanske datakonsernet Microsoft er anklaget for å ha skadet sine konkurrenter ved å ha drevet unfair konkurranse.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse