Annonse


Digitalt papir

Det elektroniske papiret er fleksibelt, bruker mindre strøm enn en mobil-PC og har like god oppløsning og lesbarhet som en laserprinter, skriver Wired News. Billig blir det også – i følge meldinger kommer papiret til å koste rundt en tier for siden i USA.

Digital papiravis
Forskningssenteret i Palo Alto kaller papiret for Gyricon. Det består av millioner av ørsmå sorte og hvite partikler, som flyter rundt i hulrom i papiret. Disse partiklene reagerer på elektriske impulser og kan organiseres til å danne tekst eller bilder, akkurat som blekk. Men disse kan altså omorganiseres om igjen og om igjen.

Forskerne sier ingenting om hva papiret kan brukes til, men en elektronisk dagsavis som oppdateres kontinuerlig via trådløs teknologi er da ingen umulighet å tenke seg?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse