Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bedre boligbygging med IT?

TELEGRAM: Merkantildata – Netco har inngått en avtale med foreningen Boligprodusentene i Norge om å utvikle programvare for administrativ databehandling av boligproduksjon tilpasset denne bransjens behov.

Programvaren skal bygges ved hjelp av Concorde XAL og skal omfatte alle prosesser innen boligbyggingen fra produksjonsstyring til økonomistyring og ferdig regnskap, melder Merkantildata i en pressemelding.

Flere avtaler
For å gjennomføre utviklingen har Merkantildata – Netco inngått avtale med tre pilotbedrifter; Block Watne AS, Vikevåg Trelast og Hellvik Hus AS. Prosjektet er delvis finansiert av SND.

Etablere standard
Formålet med utviklingsavtalen er å etablere en standard som kan tilbys alle medlemmene og byggefirmaene som er organisert gjennom Boligprodusentene i Norge.

Foreningen har ca. 1.300 medlemsbedrifter og avtalen vil på lengere sikt gi Merkantildata – Netco utmerkede muligheter for salg av et stort antall løsninger. Utviklingsavtalen har en verdi på i overkant av 5 millioner kroner. Samlet verdi vil ligge på mellom 8 og ti millioner kroner.

Mest brukt
Concorde XAL er et av Nordens mest solgte økonomisystemer. Det leveres av IBM gjennom partnere.