Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kjøpekåte bergensere

OSLO: Bergenshalvøens Kommunale Kraftselskap (BKK) har i høst entret det svenske kraftmarkedet, og de har inngått en samarbeidsavtale med StatNett. Etter høstens raid har selskapet posisjonert seg som en kraft- og teleleverandør.

Høstens viktigste avtaler for BKK:

  • Enitel leier deler av nettet til overførsel av teletjenester. BKK har kjøpt 1,6 prosent av aksjene i Enitel.
  • Kjøpt en tredjedel av aksjene i ElTele Vest.
  • Samarbeider med Statkraft. Statkraft kjøper 26 prosent av aksjene i BKK.
  • BKK har overtatt flere lokale selskap. De kjøper Osterøy Energi for 100 millionar kroner. De vil videre kjøpe 35 prosent av Sotra Energi, mens Nordhordland Kraftlag er i ferd med å gjennomgå en verdivurdering før en eventuell overtakelse.
  • Stikkord: Mobil