Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Datatilsynet bremser Telenor

TELEGRAM: Telenor må ha en bekreftelse fra hver abonnent om de kan bruke personopplysningene både i telefonkatalogen og for videresalg til reklame- eller telefonsalg. Det krever Datatilsynet og direktør Georg Apenes (bildet).

Apenes, Georg
Alle og en hver av de 1,8 millioner kundene Telenor har må gi sin individuelle bekreftelse på at teleselskapet skal kunne bruke deres personopplysninger i telefonkatalogen, melder Aftenposten.

Aktiv tillatelse
Datatilsynets forslag betyr at kundene aktivt må gi tillatelse om Telenor skal kunne bruke deres navn, adresse og telefonnumre. Og det gjelder ikke bare i Telenors egen katalog.

Dette samtykket må også innhentes for videreformidling av personopplysningene til nummeropplysningen (180), til elektroniske kataloger (CD-rom o.l.), til eksterne kataloger og reklamesalg.

Telenor protesterer
Men Telenor protesterer for Datatilsynets forslag.

– Et aktivt samtykke høres greit ut, men i praksis er det umulig å gjennomføre dette for våre eksisterende kunder. For nye kunder er det en enkel sak å ta dette inn – som en del av kontrakten, sier informasjonssjef Sissel Faller i Telenor Media.

Reservere seg mot
I dag må kundene selv reservere seg. En av åtte Telenor-kunder har i dag reservert seg mot videreformidling av personopplysningene i telefonkatalogen.

Bare 20.000 abonnenter har totalreservert seg, slik at de bare står oppført i telefonkatalogen.

Stikkord: Mobil