Annonse


Verdifull Statoil-kontrakt

Statoil bruker 80 millioner kroner på å effektivisere sin produksjon av olje. Selskapet har undertegnet et kontrakt med programvareselskapet Aspen Technology. Det amerikanske selskapet leverer program for produksjonsplanlegging og styring.

Vil tjene inn
– Der er ingen tvil om, at det er en investering, som raskt vil tjene seg inn, fordi vi får en mer effektiv planlegging og produksjon, sier programvaredirektør Svend-Aage Nielsen i Statoil til danske Computerworld.

Prosjektet med å innføre det nye systemet har fått kodenavnet Ramses. Statoils hovedkontor i Stavanger deltar i prosessen i samarbeide med de to oljeraffineriene.

Samtidig arbeider mellom 15 og 20 ansatte fra en felles prosjektbase i Manchester i England. I løpet av de to årene Statoil regner med å bruke på prosjektet regner en med å øke antallet ansatte til 45.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse