Digital Cast MPMan

Annonse


MP3 får egen organisasjon

Digital Cast MPManDe fem amerikanske selskapene føler MP3-formatet trenger et støtteapparat, melder Wired News.

Kontroversielt
Formatet er kontroversielt.Den amerikanske musikkindustrien har forsøkt å gå rettens vei for å få det kjent ulovlig blant annet fordi det forenkler mulighetene for piratkopiering av musikk.

Uavhengighet
MP3 forsvarerne sier formatet vil gjøre det langt enklere for musikere å gå egne veier og få utgitt sin musikk uavhengig av de store plateselskapene. Internett vil sørge for distribusjon og markedsføring.

Interesseorganisasjonen for MP3 – The MP3 Association – sier den vil samarbeide med den amerikanske musikkbransjen for å få bukt med uvesenet som piratkopiering og ulovlig distribusjon representerer. Alle de fem medlemsbedriftene i foreningen produserer programvare eller utstyr som kan brukes i forbindelse med MP3.