Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Høyre vil tappe Telenor

TELEGRAM: Høyre foreslår i budsjettforslaget sitt at Telenor og konsernsjef Tormod Hermansen (bildet) skal betale 700 millioner kroner i utbytte til staten. Partiets forslag innebærer at staten kan ta så mye som 50 til 60 prosent av Telenors nettoresultat.

Hermansen (litt sur)
Høyre begrunner det økte utbyttet med at Telenor som konsern har økt i verdi. Men samtidig som forslaget kommer, så vil Høyre at Telenor skal få hente inn privat kapital, skriver Dagens Næringsliv.

For snill stat
– Samferdselsdepartementets tall viser en dramatisk verdiøkning for Telenor, fra 25 til 40-50 milliarder kroner. Når regjeringen foreslår 375 millioner i utbytte, så er avkastningen generelt lav. Staten er en mer tålmodig og snill eier enn Telenor har godt av, sier Høyres Børge Brende til Dagens Næringsliv.

I fjor hentet staten ut 570 millioner kroner av Telenors overskudd.

Telenor ble et AS i 1994, og siden da har staten tatt ut nesten 2,1 milliarder kroner i utbytte.

Stikkord: Mobil