Hermansen (litt sur)

Annonse


Høyre vil tappe Telenor

Hermansen (litt sur)Høyre begrunner det økte utbyttet med at Telenor som konsern har økt i verdi. Men samtidig som forslaget kommer, så vil Høyre at Telenor skal få hente inn privat kapital, skriver Dagens Næringsliv.

For snill stat
– Samferdselsdepartementets tall viser en dramatisk verdiøkning for Telenor, fra 25 til 40-50 milliarder kroner. Når regjeringen foreslår 375 millioner i utbytte, så er avkastningen generelt lav. Staten er en mer tålmodig og snill eier enn Telenor har godt av, sier Høyres Børge Brende til Dagens Næringsliv.

I fjor hentet staten ut 570 millioner kroner av Telenors overskudd.

Telenor ble et AS i 1994, og siden da har staten tatt ut nesten 2,1 milliarder kroner i utbytte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse