Apple G3

Annonse


Apple anklager Microsoft

Apple G3De vill-ledende meldingene dukket opp ved avspilling av bestemte filformater ved bruk av Apples program QuickTime. Det finnes på begge plattformer, og er en konkurrent til Microsofts eget program MediaPlayer. Programmene brukes ved avspilling av multimedia.

Skriftlig erklæring
Påstandene kommer fram i en 45 siders erklæring som Avadis Tevanian har gitt for retten. Tevanian har tittelen senior visepresident i Apples avdeling for programvareutvikling, melder den amerikanske nettavisen Cnet. Tevanian hevder også at Apple ble utsatt for sterkt press for å levere sine maskiner med Microsofts Explorer, i stedet for Netscapes Navigator.

Microsoft tar sterkt avstand fra påstandene.

Skulle dele?
Tevanian hevder at Microsoft kom med forslag om å dele markedet for multimediaprogram mellom seg. Microsoft påståes å ha presset Apple til å stoppe utviklingen av program for å avspille multimedia. Til gjengjeld skulle Apple få lage programmer for utviklere av multimedia.

Protestbrev
I følge Tevanian førte denne striden til at Apples Steve Jobs sendte protestbrev til Microsofts Bill Gates. Påstanden er også at Microsoft vurderte å stoppe utviklingen av Office for Mac som et ledd i kampen om å få sin nettleser levert med Apples produkter. Apple hadde da store økonomiske problemer, og fortsatt leveranse av Office-produktene ble sett på som livsviktige.

Tevanian sier også at Apple i 1996 tok kontakt med Microsoft med påstander om at en del av Microsofts teknologiske løsninger krenket Apples rettigheter.

I saken har det tidligere kommet påstander om at Microsoft har foreslått for Netscape å dele markedet for nettlesere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse