Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telegiganter over til IP

TELEGRAM: Stadig flere av de store europeiske telekonsernene lanserer sine egne løsninger for IP-telefoni. Det vil si telefoni over Internett.

De gamle telekonsernene kan velge mellom å stå å se på når markedet overtas av andre, eller de kan levere sine egne løsninger. Drivkraften for satsning er å holde små og aggressive leverandører ute av markedet, melder analytikerne i Datamonitor.

Også i Asia
Deutsche Telekom regnes for å ha kommet lengst med teknologien, og for å være nærmest i kampen for å levere ferdige produkter. Selskapet er også deleier av Vocaltec, melder Computer Sweden.

Ifølge Deutsche Telekom har andre europeiske operatører vist stor interesse for produkter fra Vocaltec. Interessen for teknologien er også tilstede i Asia. Blant annet Japan Telecom bruker Vocaltecs såkalte Ensemble-teknologi i sine løsninger for IP-telefoni.

Stikkord: Mobil