Digital Cast MPMan

Annonse


MP3-forbud opphevet

Digital Cast MPMan

Forbudet kom ti dager tidligere, etter at den amerikanske musikkbransjen hadde gått til sak for å få distribusjonen av Rio stoppet. Musikkindustrien frykter at Rio vil ødelegge mulighetene til å skape en lovlig og kontrollert distribusjon av musikk via Internett, skriver Wired News.

Stor seier
Firmaet som står bak Rio, Diamond Multimedia, hevder at dommerens avgjørelse er en ”seier for musikkvenner over hele verden og for uavhengige plateselskaper og musikere som nå har en spennende, alternativ kanal de kan distribuere musikken sin gjennom”.

Diamond Multimedia vant frem ved å argumentere for at Rio og Internett sett fra en teknologisk synsvinkel ikke var underlagt den foreliggende amerikanske lovgivningen.

Annonse
Ikke bruk for plateselskapene?
Rio har dermed gjenoppstått fra sin juridiske aske, og det kan bety at vi får en ny distribusjonskanal over Internett. Sannsynligvis er det denne uavhengigheten de store amerikanske plateselskapene frykter mest av alt: Tenk om det ikke er bruk for dem lenger!

MP3-formatet er det mest populære formatet for komprimering av musikkfiler over Internett.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse