Annonse


Telenor Mobil på topp

Driftsinntektene i Telenor Mobil ved utgangen av tredje kvartal i år var 4.236 millioner kroner, som er en økning på 530 millioner i forhold til samme periode i fjor. Telenor forklarer veksten med en sterk økning i mobilgenerert og –terminert trafikk, stor tilstrømming av GSM abonnenter og økning i antall samtaleminutter per abonnement.

Økte 40 prosent
Det mest bemerkelsesverdige ved tallene er økningen i selskapets driftsresultat: En vekst på 244 millioner kroner forteller at driftsresultatet økte med omlag 40 prosent i årets første ni måneder.

Driftsresultatet er nå mer enn tjue prosent av Telenor Mobils omsetning, noe som må betegnes som et sterkt resultat for et selskap som arbeider i Telenors mest konkurranseutsatte marked.

Lavere priser
Konkurransen virker nemlig i mobilmarkedet. Det har vært en nedgang i prisene for både mobilgenerert og -terminert trafikk sammenlignet med tredje kvartal i fjor.

Annonse
Prisene for å ringe til og fra Telenor Mobils nett er hittil i år henholdsvis redusert med 150 og 220 millioner kroner i forhold til samme periode i fjor. Allikevel øker resultatet.

Bort med subsidiene
En viktig årsak er at Telenor Mobil, i likhet med NetCom, opererer med vesentlig lavere provisjonskostnader i år enn i samme periode i fjor. Dette har ikke satt noen stopper for salget av mobiltelefoner, siden prisene på telefoner fra produsent også har gått kraftig ned siden i fjor.

Dette medfører at Telenor Mobils markedsføringskostnader blir vesentlig lavere enn tidligere. Dette er med på å gi det gode driftsresultatet i Telenor Mobil.

Mange kunder
Telenor Mobil hadde 1.467.000 abonnenter ved utgangen av tredje kvartal 1998 sammenlignet med 1.162.000 abonnenter på samme tidspunkt i 1997.

Antall GSM abonnement ved utgangen av tredje kvartal var 1.134.000 inklusive Ring Kontant med 213.000. Dette er en økning på 378.000 fra samme tidspunkt i fjor. Netto tilgang hittil i år er på 263.000 GSM abonnement.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse