Annonse


Telenor klarer ikke jobben

I løpet av årets ni første måneder har Telenor Bedrift klart å snu fjorårets underskudd på 6 millioner kroner til et overskudd på 30 millioner. Men et resultat på 0.5 % av omsetningen er altfor lite, særlig for et selskap som har gjennomlevd nesten konstante kriser siden det ble opprettet for mer enn ti år siden.

Sterk ISDN-vekst
Og resultatet blir spesielt dårlig når man vet at selskapet er alene på å levere aksesslinjer til kundene. Selskapet har nå 380.000 vanlige linjer og 373.000 ISDN-linjer i næringslivet.

Siden årsskiftet er dette en nedgang i antall vanlige linjer på 28.000, men antallet ISDN-linjer har allikevel økt voldsomt med hele 101.000.

Hard konkurranse
Til tross for hard konkurranse når det gjelder fjern- og utenlandstrafikk, så har Telenor Bedrift fremdeles meget god kontroll over sine kunders telekostnader.

Annonse


Telenor innrømmer da også at resultatet ikke er godt nok. – Vi jobber med resultatet fra Telenor Bedrift på lang sikt, sa konserndirektør Torstein Moland da resultatet ble lagt frem torsdag forrmiddag – men verden er ikke alltid enkel.

Merkantildata best
Hvis ledelsen i Telenor Bedrift ønsker å se hvor enkel verden kan være bør de ta turen noen hundre meter fra sitt eget hovedkvarter på Hovin i Oslo, til Merkantildatas hovedkvarter.

Der er nemlig situasjonen en helt annen: Merkantildatas tall ble lagt frem omtrent samtidig som Telenor torsdag morgen, og der omsetningen økt med 29,5 prosent i løpet av årets ni første måneder.

Merkantildata er for øyeblikket nr. 2 blant norske IT-leverandører, like bak Telenor Bedrift. Innen årsskiftet er situasjonen kanskje omvendt.