Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Defensivt av Norman

OSLO: Norman Data Defense går ikke akkurat på skinner. Selskapet omsatte for 34,9 millioner kroner i tredje kvartal og endte opp med et tap på 12,5 millioner kroner.

Norman Data Defense jobber med antivirusprogramvare, og ser mot utlandet for å tjene penger. Men selv om selskapet bygger seg opp internasjonalt, så tar det tid før kundene kommer. Selskapet venter en liten bedring i fjerde kvartal, men ender trolig opp med røde tall om man ser året i helhet.

Dårligere enn ventet
Omsetningen i tredje kvartal var altså på 34,9 millioner kroner, men driftsresultatet var minus 9,7 millioner. Dette resultatet var dårligere enn forventet, selv om selskapet regnet med et underskudd i tredje kvartal.

Verdien på selskapet har blitt mer enn halvert det siste året. Norman Data Defense var verdsatt til rundt 600 millioner kroner i fjor, mens aksjene ble handlet til rundt 13 kroner onsdag. Dette priser selskapet til 128 millioner kroner.