Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Clinton samler nettet

OSLO: 15. oktober rundet Internett-aksjonen mot rikrett for Bill Clinton (bildet), ”Censure and Move on,” 250.000 underskrifter. Aksjonistene hevder at 1.000 nye kommer til 1.000 hver dag. Kampanjen er den største i nettets historie.

Clinton, Bill

Amerikanerne skal velge ny Kongress 3. november, og et stort moment i valgkampen er spørsmålet om hvordan republikanernes kamp mot Clinton vil slå ut. Mange amerikanere mener at saken om sex, løgn og Monica Lewinsky har gått for langt og at en riksrett mot presidenten ikke er i landets interesse.

Mange frivillige
Nå har motstanderne mot riksrett organisert seg på Internett, og hensikten er å bekjentgjøre hvordan hver eneste kandidat stiller seg til spørsmålet om riksrett.

Nettkampanjen har organisert mer enn 2.000 frivillige som skal gjøre kampanjen kjent i lokalsamfunn over hele USA.

Virkelig eller virtuell
De som står bak kaller Move On for en grasrotkampanje som har blitt særdeles effektiv ved hjelp av informasjonsteknologien. Move On har sendt 250.000 meldinger til kongressmedlemmer via e-post, og kampanjen har hjulpet til med å sette opp over 30.000 telefonsamtaler til politikerne i Representantenes hus og Senatet.

Innen valdagen regner de med å ha sendt flere hundre tusen meldinger til velgerne for å la de få vite nøyaktig hvilken holdning deres representanter har til spørsmålet om riksrett.

Så spørs det da om virtuell politikk gir reell makt.