Annonse


Ny versjon av OmniPage Pro

OCR står for Optical Character Reader og denne teknologien brukes til å konvertere et skannet dokument til tekst som kan redigeres.

Ting tar tid
Har du brukt OCR-programmer tidligere, vet du jo at du må bruke temmelig mye tid på å lese korrektur og redigere teksten etter at den er skannet. Slike programmer har rett og slett vært nokså vriene å bruke. Men med OmniPage Pro 9.0 ser hverdagen litt enklere ut. I alle fall ved første øyekast.

– Vi kan si vi har hatt en gradvis tilnærming til et godt produkt. Dette har blitt dramatisk mye bedre, sier Bengt-Jarle Kjellså i DataScan, som importerer og distribuerer OmniPage i Norge.

Mye snadder
Den nye versjonen av programmet har forbedret gjenkjenning av sidens oppbygning, nye funksjoner for skanning av tabeller, fargebilder, en funksjon for regneark og mye annet snadder.

Annonse
Også når det gjelder spalter og rammer fungerer OmniPage bedre enn tidligere. Ved å sammenlikne fra versjon 8.0 til 9.0 ser man straks store forskjeller.

I dyreste laget?
Prisen for OmniPage Pro 9.0 i full versjon koster 5.900 kroner. Programmet med lisens for fem brukere koster 25.500. En oppgradering fra versjon 6.0 eller 8.0 koster 1.990 for en bruker.

Mange synes kanskje dette i dyreste laget, men DataScan får stadig nye kunder.

– Vi har rundt 9.000 lisensierte brukere og kundegruppen vokser stadig. Og den gruppen som vokser mest, er privatpersoner, forteller Kjellså.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse