Annonse


1 milliard bruker mobil i 2004

I følge Ericssons tall vil veksten bli så kraftig at man i 2004 vil ha like mange mobiltelefoner som vanlige telefoner i verden. I dag finnes det i overkant av 250 millioner mobiltelefonabonnenter, mens 800 millioner har abonnement på fast telefon.

Internett når milliarden
Ericsson er altså klart mer optimistisk enn Nokia. Men også Nokia ser lyst på fremtiden, selv om det finske selskapet mener at milliarden først vil bli nådd i 2005.

Veksten vil gå enda raskere for Internett, mener Ericsson. Også der regner Ericsson med 1 milliard abonnenter i 2004, mot 150 millioner i dag. 200 millioner av brukerne vil i 2003 bruke mobiltelefonen til å bruke Internett, mens det i dag bare er et fåtall som gjør dette.

Økt bruk
Det vil samtidig bli sterk vekst i vanlig bruk av mobiltelefonen. Lavere priser, større utbredelse av forhåndsbetalte telefonkort vil være med på å øke antallet brukerminutter. Økt bruk av mobildata vil også bidra til dette.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse