Annonse


Kombinerer GSM og IP

Med ett eneste nummer kan brukerne bruke forskjellige terminaler, som for eksempel GSM-telefon, PC-telefon, multimediaterminal eller fast IP-telefon.

GSM på nettet
Tanken er altså at brukerne skal kunne få tilgang på lokale og globale nettverk ut fra hvor de befinner seg, og dette skjer ved hjelp av en eneste telefon som tar i bruke en kombinasjon av GSM og IP-telefoni. Tjenesten kalles “GSM on the Net”.

– “GSM on the Net” gjør at kundene får full trådløs forbindelse over et eksisterende lokalt IP-nettverk (LAN). I teorien kan dette systemet erstatte det tradisjonelle telefonsystemet på kontorene, sier Per Englund i Telia Mobile i en pressemelding.

Skal testes
– Integrasjonen av den anerkjente GSM-teknologien og den kostnadsbesparende IP-teknologien er en kraftfull kombinasjon som vil gi selskapene fordeler, sier Bengt-Åke Ljuden, som er Marketing Manager for “GSM on the Net” i Ericsson.

Lanseringen vil skje i begynnelsen av 1999 og i første omgang er det en utvalgt gruppe forretningskunder som får tilbudet. Erfaringene fra dette skal bearbeides før “GSM on the Net” lanseres kommersielt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse