Hackeren, Zyklon

Annonse


Hacket kinesisk propaganda

Hackeren, Zyklon

Kinesiske myndigheter er åpne for kommunikasjon om menneskerrettigheter i Kina. Det vil si så lenge kommunikasjonen går fra de kinesiske myndighetene og ut til verden omkring. Nå har hackere sørget for å stenge en prestisje-hjemmesider om menneskerettigheter i Kina som myndighetene i landet står bak.

Kinesisk nettpoliti
Det kinesiske Internettpolitiet er kanskje det mest effektive i verden. Alle hjemmesider som forteller om brudd på menneskerettighetene i Folkerepublikken Kina, drøfter spørsmålet om frigjøring av Tibet eller uavhengighet for Taiwan stenges ute fra det kinesiske folket.

Nå får de altså smake sin egen medisin. En hacker som kaller seg Zyklon stenger siden og legger ut lenker til organisasjoner som er kritiske til myndighetenes menneskerettspolitikk, blant andre Amnesty International. Hackeren hevder at sikkerheten var latterlig. Syklon brukte angivelig bare to minutter på å endre den offisielle kinesiske siden.

Et forsøk?
Kinesike myndigheter forsøkte å bøte noe på denne situasjonen ved å la organisasjonen Det kinesiske institutt for menneskerettsstudier å etablere en internasjonal hjemmeside som forteller om menneskerettssituasjonen i Kina. Instituttet sørger for å holde dialogen om menneskelige rettigheter gående mellom Kina og andre land.

På hjemmesiden finner man all slags informasjon fra statlige medier på kinesisk og engelsk, opplysninger om lovgivning etc.

De helt store kritiske vurderingene skal man ikke forvente. Myndighetene i landet mener at det å skaffe mat nok til over 1 milliard innbyggere er viktigere enn politisk frihet.

Siden har adresse: http://www.humanrights-china.org/

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse