Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dødsdømt av Internett

TELEGRAM: Det lyder som tittelen på en dårlig kriminalroman, men faktisk ble dette tragisk realitet sist helg i New York. En abortlege ble drept, etter at han var satt opp som drapsmål på hjemmesidene til ekstremistisk abortmotstandere.

Dr. Barnett Slepian var abortlege og sto på en drapsliste ytterliggående abortmotstandere har offentliggjort på Internett. Etter at han ble skutt av en snikskytter fredag kveld skal legens navn ha blitt gjennomhullet av en rød, ”bloddryppende” linje, melder Wired News.

Skaperens parti
Drapslisten knyttes til det såkalt Creator’s Rights Party (Partiet for Skaperens Rettigheter). Flere andre drepte abortleger er å finne på den samme listen.

Ytterliggående amerikanske abortmotstandere har brukt ekstreme virkemidler i sin kamp for å forsvare det ufødte liv. Bombeattentater og drap er blant dem.

Brutalt
Presidentent Clinton har kalt drapet på Slepian for en ”tragisk og brutal” handling.