Hopp til navigasjon Hopp til innhold

År 2000 åpner lommebøker

TELEGRAM: Omtrent 25,5 milliarder kroner. Det er budsjettet Bill Clinton har godkjent for å få klargjort amerikanske myndigheters datasystemer før år 2000. Til sammenligning har Norge bevilget 40 millioner kroner.

2000

Det formidable budsjettet ble vedtatt i forrige uke, og omfatter også en lov som krever at USA tilpasser systemene sine. Dessuten heter det at USA må trappe opp arbeidet for å få løst tilpasningen i god til før 2000.

Landets sikkerhet
Beløpet som nå er vedtatt er på 3,4 milliarder dollar, og det innebærer en forsterkning av det tidligere år 2000-budsjettet hos myndighetene.

Man regner med at en tredjedel av budsjettet vil bli brukt på militære systemer og hos sivile myndigheter som jobber med landets sikkerhet, skriver Computer Sweden.

Ikke bra nok
Budsjettet sees som et signal på at år 2000-problematikken er en sak med høy prioritet for øyeblikket. Alle er allikevel ikke like fornøyde:

– Beløpet er for lavt og myndighetenes tidsplaner er alt for optimistiske, sier den republikanske politikeren Constance Morella.

Klart i mars
Systemene til de amerikanske myndigheter skal være klargjort for år 2000 i mars neste år. Det har Senatet bestemt.