Hopp til navigasjon Hopp til innhold

200 satser på Bluetooth

OSLO: Mandag ble det klart at hele 200 internasjonale selskaper har knyttet seg til den nye standarden for trådløs dataoverføring, «Bluetooth», som ventelig vil erstatte både kabler og infrarød overføring.

Bluetooth Conference
De neste tre dagene samles alle disse selskapene til en felle konferanse for å videreutvikle teknologien, heter det i en pressemelding fra Bluetooth. Et utkast til teknologiske spesifikasjoner legges fram i versjon 0.7

Mikrobølger
De 200 selskapene har alle knyttet seg til sammenslutningen «Bluetooth Special Interest Group», som har navnet etter den teknologiske løsningen.

Bluetooth er en teknologi som muliggjør dataoverføring mellom elektroniske enheter som mobiltelefoner, PCer og skrivere via mikrobølger. Denne teknologien erstatter dermed kablene, og er mer anvendelig enn infrarød overføring som allerede finnes i dag.

Grunnleggerne av Bluetooth er de fem markedsledende selskapene Ericsson, Nokia, IBM, Intel og Toshiba. De som har sluttet seg til er blant andre 3Com, Compaq, dell, Hewlett-Packard, Lucent, Motorola, NTT DoCoMo, Phillips, Samsung, Siemens og Texas Instruments.