Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Usikkerhet rundt Iridium

TELEGRAM: Iridium Communications har skiftet ledelse. Styreformannen og administrerende direktør ble byttet ut på dagen i satellittelefonikonsortiet.

– Forhenværende administrerende direktør og styreformann i ICG (Iridium Communications Germany), Thomas Löwenthal, fortsetter i Iridium, og får en ny internasjonal rolle innen Iridiums styre, heter det i en lett kryptisk melding fra selskapet. Det heter videre:

– Thomas Löwenthal har hatt suksess med å lede selskapet gjennom et vanskelig forberedende program frem mot kommersiell lansering av verdens første globale mobile tjenester.

Ny ledelse
Tirsdag 13. oktober fikk ICG ny ledelse.

Dr. Ludger Harbert og Waldemar Kreiter vil dele på henholdsvis den teknologiske og kommersielle delen av ledelsen. Harbert kom til Iridium tidlig i år, og har tidligere arbeidet i Vebacom, og med det tyske telekomselskapet o.tel.o. Kreiter begynte i selskapet i sommer.

66 satellitter
ICG har ansvaret for salg og markedsføring av Iridium-systemet i 21 europeiske land og i Israel. Moderselskapet Iridium LLC markedsfører et globalt nettverk for trådløs kommunikasjon, som dels går via 66 satellitter, dels går via bakkebaserte system.

Stikkord: Mobil