Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Glemte år 2000-problem

TELEGRAM: Arbeidsdirektoratet glemte å sjekke om datasystemene kunne håndtere overgangen til år 2000. Fram til september i år klarte til og med to innleide konsulentselskaper å overse denne faren.

Først i september oppdaget Cap Gemini at to av etatens datasystemer må bli ferdige innen 14 måneder. Heller ikke konsulentselskapet Coopers & Lybrand, som ble sparket fra prosjektet i vår, kan ha tenkt eller varslet om år 2000-problemet, melder Dagens Næringsliv.

Siden 1995
Arbeidsdirektoratet har planlagt sine nye datasystemer siden 1995. Cap Gemini kom inn i prosjekt i mars i 1998, men oppdaget ikke før 15. september problemet.

Verken økonomisystemet eller personalsystemet teller årstall med fire sifre. De klarer dermed ikke overgangen til år 2000.

Uvitende
Korrespondanse som dagens Næringsliv har fått tilgang på fra Arbeids- og administrasjonsdepartementet viser at både departementet og Cap Gemini var uvitende om år 2000-bomben i IT-prosjektet.

Nå må systemene bli ferdige på før tusenårsskiftet. For Arbeidsdirektoratet har ikke tenkt på noen kriseplan for det gamle systemet.