Annonse


Data redder gammel film

Systemet erstatter ødelagte bilder med informasjon som er hentet fra de andre bildene i samme scene på filmrullen. Dette betyr at man slipper å retusjere filmen bilde for bilde, noe som er en tids- og kostnadskrevende prosess.

Penere skuespillere
Med det nye restaureringsprogrammet kan filmen eller TV-programmet for den saks skyld, lastes inn i kamera og spilles. Restaureringen skjer noe bort i mot automatisk mens filmen avspilles. Programmet får også programledere etc til å se penere, yngre og renere ut enn det de gjorde i virkeligheten.

I følge BBC kan restaureringsprogrammet ikke bare sørge for repriser på TV og kino, men også Internett og CD-ROM er interessante markeder for film som nå samler støv i forskjellige arkiver.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse