Annonse


Vil at Netscape tiltales?

Microsoft startet torsdagen med å ta frem dokumenter som viser at det som har skjedd mellom Microsoft og Netscape overhodet ikke har skadet Netscape. Microsoft gjorde ikke noe ulovlig. Alt selskapet gjorde var å være aggressiv i et høyst konkurransepreget marked, skriver New York Times.

Netscape var offensive
Onsdag refererte Microsofts advokat, John Warden, til en e-post som Netscapes grunnlegger og daværende sjef, James Clark sendte til Microsoft i 1994.

Torsdag ble denne meldingen fulgt opp med notater fra blant andre Barksdale om et møte han hadde med Microsoft i Redmond i juni 1995.

Godt møte
I møtenotatene skrev Barksdale om hvor bra møtet hadde vært, at Microsoft hadde diskutert muligheten for å investere i Netscape, og om muligheten for å inngå avtaler som skulle gjøre det mulig for brukere av Netscapes nettleser å få tilgang til Microsoft-stoff på Internett.

Annonse
Barksdale innrømmet i retten at dette møtet hadde vært givende og at han ikke hadde følt seg truet.

Skulle ødelegge
Grunnen til at dette møtet blir trukket frem, er at det foregikk bare et par uker før det etter hvert svært så berømte møtet mellom de to selskapene 21. juni 1995.

Da Netscape sa nei takk til avtaleforslagene på dette møtet, gikk Microsoft i følge Barksdale ut for å ødelegge Netscape, ved å bruke sin markedsmakt mot alle mulige partnere Netscape kunne få i markedet.

Utelot detaljer
Det var for å motbevise dette, at John Warden torsdag trakk frem et internt memo fra Netscape, hvor det blant annet sto at antallet brukere var oppe i 65 millioner. Nettleseren ble lastet ned mer enn 1,4 ganger i måneden og de hadde verdens mest besøkte webside, med mer enn 100 millioner hits om dagen .

– Dette er ingen katastrofe, mener Warden. Men han nevnte ikke at Netscape i mellomtiden hadde gjort Navigator gratis, fordi Microsoft hadde gjort Internet Explorer gratis.

Det trekker ut
Foreløpig er John Warden, etter 2,5 dagers grilling av Barksdale, kun kommet til side 50 i den 127 sider lange forklaringen som Barksdale hadde avgitt på forhånd.

Det hele trekker ut, og det begynner å bli tvil om man klarer å gjennomføre det hele på mindre enn syv uker, slik dommeren ønsker. Han ba også Microsofts advokater om å få opp farten. Dette ville de ikke:

– Netscape har brukt de siste tre årene på å få regjeringen til å anlegge sak mot Microsoft. Vi vil ikke bruke mer tid enn nødvendig, men Microsoft fortjener tid til å tilbakevise Netscapes grunnløse beskyldninger, sa Microsoft-talsmann Mark Murayh.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse