Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telia verdsatt unormalt høyt

TELEGRAM: Lars Berg (bildet), Telias konsernsjef, hevder at han har sett anslag på at Telia er verdsatt til mellom 100 og 130 milliarder. På den svenske børsen er det bare tre selskap med en børsverdi på over 100 milliarder kroner.

Arkiv

Tallene er høye i forhold til tidligere vurderinger.

Telia ble nemlig utsatt for en verdivurdering av fondskommisjonærene i Carnegie rundt årsskiftet 96/ 97. Da ble verdien anslått til 45 milliarder kroner. Og den svenske avisen Dagens Industri melder at deres børskronikør vurderte Telia til å være verdt 75 milliarder i mai i år.

Vakre tall
Lars Berg kom med opplysningene på Telias Framtidsseminarium i Stockholm. Han spådde også dette om de neste resultatene:

– Vi kommer til å levere et svært vakkert resultat i år, på nesten syv milliarder kroner.

Hjelp fra Italia
Fjorårets resultat etter finansielle poster var 4 milliarder svenske kroner, skriver Dagens Industri. Men i år får Telia også en gevinst på 3,3 milliarder etter at de solgte seg ut av den italienske mobiloperatøren Omnitel.

Stikkord: Mobil