Annonse


Virus stjeler kontonummer

Sist uke slo Telenor Nextel og Tele2 alarm over viruset Back Orifice. – Det er det verste virusprogrammet vi har sett til nå, sa informasjonsdirektør Arne Cartridge i Telenor Nextel. Back Orifice er beklageligvis ikke alene. Svenskene frykter NetBus, som til alt overmål er laget av en ung, svensk programmerer.

Ville erte kameratene
I likhet med Back Orifice, er NetBus både et virus og et program. Og som andre trojanske hester spres det vanligvis som e-post, eller som en skjult fil i programmer som lastes ned fra nettet.

NetBus kan fjernstyre andre PC-er koplet til nettet. – Tanken var å lage et program til å erte vennene mine, sier opphavsmannen, unge Carl-Fredrik Neitker i Växjö til det svenske nyhetsbyrået TT.

Annonse
NetBus er nå spredd over hele verden. Neitkers egen nettside har 1.500 – 2.000 besøk per dag.

Sikker som banken?
Det kan være morsomt å fjernstyre CD-ROMen til en kamerat. Men ikke engang Carl-Fredrik Neitker synes det er moro at uvedkommende kan stjele passordet til nettbanken hans.

Bankene hevder at verken NetBus eller Back Orifice kan manipulere kontoene, men svenskene er slett ikke overbevist om at bankene snakker sant.

– Sikkerheten på nettet må forbedres. Ikke minst Microsoft har mye igjen å gjøre, sier Carl-Fredrik Neitker.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse