Annonse


Super 3D til en billig penge

Banshee-kortene er i ferd med å bli sendt til butikkene, og nå er også prisen klar. – Listeprisen vil bare være på 1.230 kroner med moms, forteller Lars Opsahl til ITavisen. Opsahl er pressetalsmann for Creative Labs Nordic i København.

Spar penger
Etter det ITavisen erfarer er den billigste prisen i USA 105 dollar (postordre). Det tilsvarer 775 norske kroner. Legger du til moms og frakt til prisen kan du med andre ord spare et par hundrelapper på å handle utenlands.

2D og 3D på samme kort
3D Blaster Banshee er utstyrt med den nye Banshee-brikken fra 3Dfx, en billigversjon av superbrikken Voodoo2. Og mens Voodoo2 bare håndterer 3D, kan Banshee både ekspedere tredimensjonale spill og de todimensjonale Office-programmene med formidabelt resultat.

Annonse


3D Blaster Banshee byr på 128-bit grafikkprosessor, 250 MHz integrert RAMDAC og 16 MB SDRAM-minne.

Nesten like rask
Banshee presterer mye bedre resultater hvis man sammenlikner med de kombinerte 2D/3D-kortene Nvidia TNT og S3Savage 3D som finnes på markedet.

Banshee er riktignok ikke like kjapp på 3D som Voodoo2-kortene Canopus Pure3D II og Diamond Monster 3D II, men det er ikke langt unna.

Banshee leveres både i AGP- og PCI-versjon.

Tredimensjonal lyd
For å oppnå optimal dybdefølelse, må PC-en også utstyres med tredimensjonal, lyd. I september lanserte Creative Labs 3D-lydkortet Sound Blaster Live! Kortet koster 1.900 kroner.

– Om en ukes tid kommer billigversjonen Sound Blaster Live! Value til Norge, forteller Opsahl. Utsalgsprisen vil være 850 kroner med moms. 3D-lyd krever at PC-en utstyres med minst fire høyttalere.