Annonse


IT svir i Hydro

Landbruksavdelingen i selskapet har bommet på kostnadskalkylene, og sitter nå igjen med en ekstraregning som virkelig svir, skriver Finansavisen.

Kompliserte greier
– Vi har brukt 450 millioner kroner til nå. Og siden vi fortsatt har trekvart år igjen til prosjektet er ferdig vil det nok påløpe ytterligere 200-300 millioner kroner, sier informasjonsdirektør i Norsk Hydro, Tor Steinum, til Finansavisen.

SAP-prosjektet skulle koste 200 millioner kroner, men lander med sprekken på hele 550 millioner kroner. Årsaken til kostnadssprekken er at prosjektet ble mer komplisert enn man først trodde, dessuten har en del tekniske ting krevd både tid og penger.

Dyrt tusenårsskifte
Når det gjelder år 2000 har Norsk Hydro store utgifter også her. Selskapet regner med å bruke 550 millioner kroner i forbindelse med dette. Mens selskapet klarla hva som måtte gjøres i forbindelse med tusenårsskiftet, ble det klart at omfanget og kostnadene ble større enn først antatt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse