Annonse


Ameritech vokser i Europa

Meldingen fra Ameritechs hovedkvarter i Chicago sier at det var en 12 prosents vekst i fortjenesten for tredje kvartal før avskrivninger. Dette skyldes rask vekst av datatjenester og europeiske investeringer.

Blir spennende
En fortjeneste på 480 millioner kroner av en omsetning på 32 milliarder, kunne selskapet melde om i tredje kvartal. Dette var en økning på 7,1 prosent i forhold til i fjor.

– Vi gjør raske fremskritt på områder med høyt potensiale, som datatjenester og satsing på telemarkedet i Europa. Datatjenester stod for en tredjedel av veksten siste kvartal. Det samme gjorde det europeiske markedet i samme periode. Dette vil bli en plattform med spennende vekst i framtiden, sier Ameritechs styreformann Richard C. Notebaert i en kommentar til kvartalsresultatet.

Størst i Europa
På det amerikanske markedet hadde Ameritech svært høy vekst på området ISDN, og melder om 58 prosents vekst i antall ISDN-kanaler. Selskapet sier at de har fått 540.000 nye mobilkunder i løpet av det siste året, og totalt har nesten 3,5 millioner kunder innen dette markedet.

Ameritech eier omlag en femtedel av den norske mobiloperatøren NetCom. Videre har selskapet en kontrollerende andel i Tele Danmark, og eier store deler av belgiske Belgium, og ungarske MATAV. Selskapet har finansielle interesser i 15 land og er den største utenlandske investoren på det europeiske telemarkedet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse