Annonse


IBM lurte alle

Stemningen på Wall Street tirsdag ettermiddag minnet mest om den gamle historien om hunden som kunne synge: Det er ikke hvilken sang som er poenget, ei heller hvor rent den synger, men at den overhodet kan synge.

Tjener godt
Overraskelsen over IBM skyldes først ikke bare at den gamle dinosauren faktisk kan tjene penger, men at markedet blir lurt ved at selskapet faktisk tjener mer penger enn noen av analytikerne hadde ventet.

IBM kunne ganske enkelt fortelle om en ti prosents økning i overskuddet i tredje kvartal, noe som var bedre enn noen av analytikerne hadde ventet. Resultatet på 10,98 milliarder kroner var en klar forbedring fra fjoråret da det lå på 10,02 milliarder. Omsetningen økte med 8 prosent til 148,12 milliarder kroner.

Usikkert fremover
Hovedårsaken til det gode resultatet var at etterspørselen etter selskapets dataprodukter, samt data- og kommunikasjonstjenester, økte sterkt. Faktisk såpass at det utjevnet lavere priser på halvledermarkedet.

Selskapet er allikevel ikke sikker på at fremtiden blir like lys. I følge toppsjef Louis Gerstner er såvel det internasjonale finansmarkedet, særlig i Asia, et usikkerhetsmoment, sammen med vedvarende press på priser i halvledersegmentet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse