Gates, Bill NY2

Annonse


Gates er ingen djevel!

Gates, Bill NY2

Overraskelsen var stor da Microsofts advokat, John Warden, gjorde motsatt av aktoratet da han valgte å ikke bruke teknologi i noen form i sitt innledningsforedrag tirsdag. De fleste trodde aktoratet hadde lagt lista med sine videoklipp og utdrag fra e-post dagen før.

Kritiserte myndighetene
Men Warden la ikke fingrene i mellom i sin omtale av departementets advokater, som prøvde å «gjøre Bill Gates til en djevel.»

– Vi tror at hele denne rettssaken er fullstendig unødvendig. Fakta og omstendigheter er det ingen som diskuterer. Myndighetene har satset hardt på retorikk og lite på innhold, hevdet Warden.

Annonse


Personangrep
– Det handler ikke om å oppføre seg pent i næringslivet. Det er ikke tilstrekkelig å gå til personlig angrep på en mann som befinner seg i sentrum i teknologiutviklingen, sa Warden.

– Ingenting kan erstatte ekte bevis for at noen har oppført seg på en slik måte at det har ført til konkurransehemmende resultater.

Ikke på Windows
Justisdepartementets sak er i stor grad basert på et møte mellom Microsoft og Netscape fra den gang Netscape var et helt ferskt, lite selskap i 1995, mens Microsoft allerede var nr. 1.

I følge Netscape ønsket Microsoft at de to selskapene skulle dele markedet mellom seg, ved at Netscape holdt seg unna Windows-plattformen.

Ren fantasi
– Denne versjonen av møtet, som regjeringen har akseptert, er ren fantasi, sa Warden, og mente at versjonen var et påfunn fra Netscape-grunnlegger Marc Andreessen.

Warden hevdet videre at beviser vil vise at Netscapes påstander er ”fullstendig grunnløse”. Årsaken til møtet skal først og fremst ha vært at selskaper i It-bransjen stadig vekk må møtes for å sikre at deres produkter er kompatible.

Netscape er synderen
Warden mente at dersom noen hadde hatt monopol på nettlesere, så var det Netscape. I tiden før Microsoft utviklet Internet Explorer, og dermed skapte konkurranse, var denne ifølge Warden alene på markedet.