Annonse


Vil bevise at Gates lyver

De få som representerte media i rettsalen i Washington, inkludert Declan McCullagh fra Wired News, var overrasket over hvor aggressive Justisdepartementet var da rettssaken endelig startet tirsdag.

Bare i media
I sitt åpningsinnlegg viste David Boies, en av myndighetenes advokater, et videoopptak fra en forklaring Bill Gates gjorde så sent som i august i år, for å unngå vitneforklaring i retten. Der sier Gates at han ikke hadde kjennskap til at andre i konsernledelsen hadde prøvd å inngå en ulovlig avtale med Netscape Communications i 1995.

– Min eneste kjennskap til dette er fra en artikkel som var publisert i Wall Street Journal for meget kort tid siden. Ellers ingenting, sa Gates i videoklippet som ble vist i rettssaken.

Internt memo
Deretter tok advokat Boies frem et internt memorandum som Gates hadde skrevet like før møtet med Netscape i 1995:

Annonse


– Jeg tror det finnes en meget kraftig avtale av en eller annen type som vi kan gjøre med Netscape. Jeg ville virkelig like å se noe slikt hende.

Mafiasjef
Det var etter disse møtene med Microsoft at mannen bak Netscape Navigator, Marc Andreessen, sammenlignet det hele med et besøk av mafiaen:

– Det var som å få et besøk av Don Corleone. Jeg regnet med at jeg skulle finne en blodig PC-monitor i sengen min morgenen etter.

Uvederheftig
På vei ut av tinghuset sa William H. Neukom, toppjurist hos Microsoft, at myndighetenes innledningsforedrag var basert på løs og uvederheftig retorikk, og klipp som ikke ble presentert i noen troverdig sammenheng.

– Dette er de samme, gamle anklagene. Ingen av disse utdragene, ikke noe av retorikken er i nærheten av å vise oppførsel som hemmer konkurranse, sa Neukom.