Annonse


NetSource solgt for 1 milliard

Gründerne Nils Otto Eriksen og Otto Isaksen sitter igjen med 50 millioner kroner etter oppkjøpet. I hovedsak er dette som aksjer i GTS. Investoren Christen Sveaas, gjennom Sveaas-gruppen, sitter igjen med 200 millioner kroner i GTS-aksjer.

Planla børsnotering
– Egentlig planla vi en emisjon og børsnotering for å hente inn mellom 300 og 400 millioner kroner nå, men da GTS kom på banen ble dette vurdert som et mer interessant alternativ, sier viseadministrerende direktør Thore Berthelsen til ITavisen.

Voldsom vekst
I følge Berthelsen hadde selskapet 10,5 millioner ringeminutter i Norge i første halvår. Nå øker antallet kunder med 500 hver måned, og antallet ringeminutter nærmer seg 10 millioner hver måned. Sterk vekst, med andre ord.

Global Telesystems Group er i hovedsak en leverandør av infrastruktur i Europa. I tillegg er selskapet inne i en rekke mobilutbygginger, særlig i tidligere Øst-Europa.

Annonse
– Selskapene passer ypperlig til hverandre. De har infrastruktur, mens vi kan generere trafikk for våre nye eiere, sier Berthelsen.

Prismeglere
NetSource ble opprettet i 1994. Produktet skaffer bedriftskunder billige tellerskritt ved å forhandle med teleoperatørene. Dermed lever selskapet på forskjellen mellom prisen de forhandler fram med kundene og det selskapet selv betaler. Denne marginen ligger rundt 20 prosent.

Selskapet er europeisk, med virksomhet i sju land. Antallet ansatte i Europa er om lag 300. 32 av disse er her i Norge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse