Annonse


IBM har aldri vært bedre

IBM skal offentliggjøre sitt kvartalsresultat tirsdag ettermiddag, etter at børsen stenger. Og siden det har gått rykter om et meget godt resultat, samtidig som det er en generell oppgang i markedet steg IBM-aksjen mandag med 25,07 kroner. Dette betydde at kursen havnet på en all time high: 1.016,08 kroner.

Dårlige regnemaskiner
Strengt tatt kom oppgangen ti år for sent. For i 1986 kunngjorde daværende IBM-sjef John Allen at selskapet skulle bli et 730-milliarders selskap innen 1990. Imidlertid kom det store børskrakket for nøyaktig elleve år siden mandag, og resultatet har vært en lang tur i skyggenes dal for IBM.

Markedet venter nå et kvartalsresultat på 139,97 milliarder kroner, et godt stykke unna de 182,25 milliardene som John Allens store regnemaskiner mente skulle være på plass allerede i 1990.

Mye utenfor USA
Spørsmålet er bare om denne oppgangen vil vedvare. IBM må i sin kvartalsrapport gi svært positive fremtidsutsikter hvis kursen fortsatt skal stige.

Spesielt utviklingen i de asiatiske markedene gjør det hele usikkert for datagiganten, som har omlag 60 prosent av inntektene sine fra andre land enn USA.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse