Annonse


HP lanserer knøtte-PC

– Den kommer til Norge i slutten av november, sier Peter Bakken hos HP Norge.

Ingen mobil-PC
HP Jornada 840 ligner en vanlig mobil-PC, men er mindre omfangsrik med sine 18×25 cm og en vekt på bare 1,1 kilo. Den vesle maskinen er utstyrt med en 8,2 tommers fargeskjerm med 640 x 480 punkters oppløsning, middels stort tastatur, pekeplate, 56 Kbps modem og kabel for synkroniseringen med PC-en.

– Jeg regner med at den vil koste 8.800 kroner eks. mva. i Norge, sier Peter Bakken som er PC-sjef hos HP Norge.

Annonse
Leveres med mini-Office
Jornada har altså større og mer brukervennlig skjerm og tastatur enn Toshiba Libretto. Og mens Libretto kjører Windows 95, baserer HP Jornada 840 seg på Windows CE 2.11.Maskinen følges av nye lette versjoner av Office-programmene Word, Excel og Access.

Jornada 840 bruker en 190 MHz StrongARM-prosessor fra Intel, en prosessortype som er ekstremt gjerrig på strømforbruket. Batterilevetiden er på hele 10 timer.

Lagrer data uten disk
HP Jornada mangler harddisk. I stedet bruker den 16 og 32 MB RAM-brikker som holder på dataene selv når strømmen slås av. I tillegg kan maskinen utstyres med CompactFlash-minnekort med opptil 50 MB lagringskapasitet.

– I desember kommer HP til å lansere ytterligere to modeller i Jornada-serien, forteller Petter Bakken til ITavisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse