Annonse


Satser på mikroelektronikk

Gøteborg er blant annet kjent for den tekniske høyskolen Chalmers. Men også andre interessenter forsøker å dra nytte av kunnskapen som finnes der. Nå satses det 100 millioner kroner i midler fra staten for å utvikle det som kan kalles et mikromiljø.

Viktig bindeledd
Sentralt i dette bildet står Imego –Institutet för Mikroelektronik i Göteborg.

Målet er å utvikle mikrosystem både for små og store svenske bedrifter.Imego skal være et bindeledd mellom universitet, tekniske høyskoler og næringslivet.

– Imego kan ses på som en framtidig fabrikk som skal lage prototyper av sensorsystem som kombinerer mikroelektronikk og mikromekanikk, sier adm. direktør Bill Brox i Imego, til den svenske Elektroniktidningen.

Annonse
Tett samarbeid
Virksomheten skal etter planen starte opp ved årsskiftet, og målet det første året er å produsere 12 mikrosystem. Deretter trappes målet opp til 40 system årlig.

Hvor viktig samarbeidet med Chalmers er kan leses av at Imego får et bygg på 5.000 kvadratmeter som ligger kun 100 meter fra det nye Mikroelektronikhuset, som blir bygget på Chalmers nå. Høgskolen har lang erfaring i å arbeide tett sammen med næringslivet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse