Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Norsk PC-suksess

TELEGRAM: Tech Computers på Sinsen i Oslo ble startet av Geir Elstad som et enmannsfirma i 1992. I dag har han 27 ansatte og forventer 90 millioner i omsetning i år. Tech er ett eksempel på de gode tidene i norsk PC-produksjon.

Hver tredje PC som blir solgt i Norge er nemlig laget her i landet. Bransjen domineres av noen få store leverandører, men de fleste produsentene setter sammen noen hundre PC-er i året, skriver Dagens Næringsliv.

Gode på pris
De norske leverandørene kan konkurrere på pris og opererer med marginer på mellom 15 og 20 prosent. Dette i et marked hvor flere store internasjonale produsenter sliter og enkelte til og med faller fra.

Årsaken er at de fleste maskiner bygges ved at leverandøren setter sammen en maskin av standardkomponenter. De små leverandørene har muligheten til å jobbe tett opp til kundene, og dermed kan de skreddersy maskinene etter deres behov og ønsker.

Penger er det i det også. Med en snittpris på 12.000 kroner per maskin kan den norske industrien regne med å selge PC-er for to milliarder kroner i år.