Annonse


Iomega i minus

Men det svake resultatet til tross, Iomega tror at selskapet kan se positive tall allerede i fjerde kvartal 1998. For innbakt i resultatet for tredje kvartal ligger utgifter i forbindelse med oppkjøp av den franske bedriften Nomai.

Fra pluss til minus
Målt mot samme periode i fjor ser tallene imidlertid lite pene ut, da hadde Iomega et overskudd på 225 millioner kroner. Men årsaken er altså ekspansjon via oppkjøp.

Men uansett: Iomega, som er inne i en form for omlegging, er altså optimister. Tidligere har selskapet satset på eksterne lagringsenheter, noe som ga stor profitt. Nå lager selskapet flere interne løsninger som bygges inn i maskiner som skal selges.

Lysere tider?
Samtidig som selskapet la frem resultatene for tredje kvartal ble det kjent at selskapet har solgt to millioner Jaz-drive’er. Fortsetter salget og utviklingen på den måten kan Iomega-sjefene se lyst på fremtiden. For Utah-bedriften har allerede begynt å kutte kostnader internt i bedriften.