Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Iomega i minus

OSLO: Iomega lager lagringsenheter for data, og selger bra. Men likevel ble resultatet for tredje kvartal svakt. Selskapet la frem tall som viste et underskudd etter skatt på 111 millioner kroner.

Men det svake resultatet til tross, Iomega tror at selskapet kan se positive tall allerede i fjerde kvartal 1998. For innbakt i resultatet for tredje kvartal ligger utgifter i forbindelse med oppkjøp av den franske bedriften Nomai.

Fra pluss til minus
Målt mot samme periode i fjor ser tallene imidlertid lite pene ut, da hadde Iomega et overskudd på 225 millioner kroner. Men årsaken er altså ekspansjon via oppkjøp.

Men uansett: Iomega, som er inne i en form for omlegging, er altså optimister. Tidligere har selskapet satset på eksterne lagringsenheter, noe som ga stor profitt. Nå lager selskapet flere interne løsninger som bygges inn i maskiner som skal selges.

Lysere tider?
Samtidig som selskapet la frem resultatene for tredje kvartal ble det kjent at selskapet har solgt to millioner Jaz-drive’er. Fortsetter salget og utviklingen på den måten kan Iomega-sjefene se lyst på fremtiden. For Utah-bedriften har allerede begynt å kutte kostnader internt i bedriften.