Hopp til navigasjon Hopp til innhold

NetCom dras opp av Telia

OSLO: NetCom og adm. direktør Terje Christoffersen (bildet) har hatt en god uke på Oslo Børs. Aksjen ble sist omsatt for 190 kroner. I løpet av uken har aksjen steget fra 149 til 190. Og mye av takken skal Telia ha.

Christoffersen, Terje
NetCom fikk først og fremst hjelp torsdag, da Telia slapp nyheten om at de vil avvente utbyggingen av GSM 1800-nettet i Norge.

Sense-saken
Post- og Teletilsynet har bestemt at Telenor Mobil må slippe abonnentene til Sense Communications inn i nettet sitt. Sense har ingen egen infrastruktur, mens Telia er pålagt å bygge ut i fire byer før de slipper til på konkurrentenes mobilnett. På den bakgrunnen har Telia valgt å avvente utbyggingen – og dette gagner NetCom.

Anbefalt aksje
NetCom-aksjen blir også anbefalt av meglere. Det forventes at selskapets tall for tredje kvartal blir bra. Disse tallene legges frem 6. November.

Det spekuleres også i at NetCom har en stadig økende kundemasse, og selv om Telenor Mobil vokser mer, er økningen positiv for NetCom.

Lyse tider for NetCom altså, men det er fortsatt et stykke igjen til 285 kroner. Dette er den beste kursen aksjen er omsatt på.

Stikkord: Mobil