Annonse


Jubel på Oslo Børs

Torsdag senket den amerikanske sentralbanken styrerenten fra 5.25 til 5.0 prosent. Dow Jones reagerte umiddelbart, og sluttet kraftig opp. Asia fulgte etter, og fredag fikk altså Oslo Børs være med på festen. Totalindeksen var opp 5 prosent da børsen stengte.

20 prosent
IT-aksjene steg jevnt og trutt, med Otrum Electronics og ARK som vinnere. Otrum gikk opp med hele 20 prosent, og ble sist omsatt for 33 kroner. Aksjen steg altså med 5.50 i løpet av dagen.ARK gikk nesten like mye opp prosentvis, den steg med 14 kroner og ble sist omsatt for 90 kroner. Det tilsvarer en økning på 18.42 prosent.

Langt igjen
Visma gikk opp 17.24 prosent og endte på 3.40. Også Netcom la på seg fredag, aksjen ble sist omsatt for 190 kroner. Det er 7 kroner opp fra torsdag.IT-indeksen steg med 44.66 punkter og sluttet på 919.10. Det har altså vært en meget hyggelig børsuke, men det er fortsatt langt igjen til tidligere høyder. Dow Jones-indeksen var opp 0.88 prosent fredag ettermiddag norsk tid. NASDAQ-indeksen var opp nesten en prosent.Hele Europa ble dratt opp av rentekuttet i USA.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse