iMac

Annonse


iMac vinner over PC

iMac

iMac er en halvt gjennomsiktig maskin, som i likhet med de første Mac-ene kommer i en pakke med både skjerm og maskin i samme boks.

Fra PC til Mac
Seks uker etter introduksjonen melder Apple at de har solgt 278.000 enheter av maskinen, melder Nando Times. Det meldes også at 29,8 prosent av kjøperne er førstegangskjøpere, men omtrent 15 prosent av kjøperne har skiftet fra PC til Mac.

Ikke bare positivt
iMac er rettet mot forbrukermarkedet, og er kanskje den raskeste maskinen tilgjengelig i sin prisklasse. Det har allikevel vært rettet kritisk lys mot maskinen. Den svenske Dagens-IT ville ikke råde sine lesere til å kjøpe maskinen til hjemmebruk.

Annonse
Blant annet personer som arbeider innen grafisk design opplever at de ikke kan ta arbeidet med hjem. En av grunnene er at iMac ikke kan bruke ”dongler”, og programmet QuarkXPress bruker dette som sitt forsvar mot piratkopiering.

Økonomisk suksess
Maskinene har en utsalgspris på 1.299 dollar i USA og vel 13.000 kroner i Norge

iMac kommer samtidig som Apple melder om bedre økonomi. For første gang siden 1995 kan selskapet melde om overskudd på årsregnskapet. Selskapet melder om 309 millioner kroner i overskudd for regnskapsåret 1998.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse