Annonse


Best i verden på antivirus?

Symantec har slitt i sommer, selv om programvaresalget generelt har økt etter lanseringen av Windows 98 i juni. I begynnelsen av oktober fortalte Symantec at de vil si opp 100 medarbeidere for å redusere kostnader og forbedre resultatet. Men selskapet er likevel på offensiven.

Overtar ”klassikere”
Torsdag fortalte Symantec at de overtar Quarterdeck for 500 millioner kroner i kontanter, og at begge styrene allerede har godkjent avtalen.

Quarterdeck lager også virusbeskyttere, men er best kjent for ”klassikere” som QEMM (minnestyring), Procomm Plus (kommunikasjon), CleanSweep DeLuxe og Remove It (harddiskrens), og Web Compass (nettsøk).

Annonse
Digital Immune System
Symantec overtok tidligere i år IBM Antivirus, mot at IBM distribuerer Norton Antivirus. De to samarbeider dessuten om å utvikle Symantec Digital Immune System. Dette automatiserte antiviruset blir utstyrt med nettverksteknologi fra IBM.

Overtar Intel
Tidligere i oktober overtok Symantec teknologien LANDesk Virus Protect fra Intel. Denne teknologien skal også kombineres med Digital Immune System, som igjen skal integreres med Intel LANDesk Management Suite.

Symantec er i ferd med å styrke sin allerede meget sterke posisjon som leverandør av antivirus.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse