Arkiv

Annonse


Telia bremser ikke NetCom

ArkivPå spørsmål fra ITavisen oppgir Per Bjørkum at NetComs mobilutbygging fortsetter i samme skala og takt.

Endrer ikke
– Vi endrer ikke planene. Vi kliner til og bygger ut i samme takt, enten det er en eller to konkurrenter på markedet, sier Bjørkum.

I løpet av 1. halvår 1999 forventer NetCom å åpne sitt GSM 1800 nett. Foreløpig er ingen endelig dato satt. I følge Bjørkum skyldes dette at selskapet per i dag ikke har kapasitetsproblemer som gjør det nødvendig å ta i bruk et nytt mobilnett.

Forskjellsbehandling
– Vi forstår meget godt at Telia har utsatt mobilutbyggingen. Post- og teletilsynets vedtak er urimelig. Sense slipper å bygge eget nett, mens telia er pålagt å gjøre det i minst fire byer før de kan få tilgang til andre operatørers nett. Det er ikke konkurranse på like vilkår, sier Bjørkum.