Annonse


Råsterkt fra Intel

Intel omsatte for hyggelige 50 milliarder kroner og fikk et resultat på 12 milliarder. Dette er en økning på 33 prosent i forhold til andre kvartal 1998, men like mye som i tredje kvartal i fjor.

Fornøyde
– Vi er fornøyde med den totale innsatsen vår i tredje kvartal. Vi har vokst i alle ledd, og ikke minst når det handler om mikroprosessorer, sier Craig R. Barrett, som er øverste sjef i Intel.

Vellykede lanseringer
Intel forklarer det gode resultatet med nye produktlanseringer.

– Vi har hatt suksess med den nye Pentium II Xeon for servere og Intel Celeron på 333 MHz og 300 MHz for vanlige datamaskiner, sier Barrett på Intels hjemmeside.

Annonse
Venter økning
Intel kan altså se tilbake på et meget bra tredje kvartal. Og som om ikke det er nok, så tror selskapet at det blir enda hyggeligere i fjerde kvartal. Intel regner med økt omsetning og dermed økt overskudd det siste kvartalet i 1998.

Til tross for det gode resultatet falt Intel-aksjen onsdag. Etter en halv dags handel var aksjen ned 0,67 prosent i et ellers stigende marked. NASDAQ-indeksen, som inneholder IT-selskaper, var opp 1.72 prosent etter en halv dags handel.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse